Nažalost

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da je vlada Albina Kurtija jednostranim odlukama vratila situaciju na sjeveru Kosova na period prije nego što je proglašenja nezavisnost Kosova.

"Nažalost, situacija na sjeveru je kao prije proglašenja nezavisnosti, jer su mnoga ovlašćenja preneta na Kfor i Eulex. Vraćena su stara ovlašćenja, a podrazumeva se da smo mi i naša policija strana koja treba da kontroliše situaciju koliko god je to moguće. To su situacije koje je ova vlast napravila zahvaljujući Kurtiju i Bislimiju", rekao je Haradinaj za RTK.

Govoreći o obavezama Kosova, rekao je da Kosovo treba da sluša savjete SAD, a ne ono što je dogovoreno u Bratislavi, i da je Kusari-Lila izdala Amerikance.

"Bratislava po mom mišljenju nije naša strategija, naša strategija je Amerika sa američkim ambasadorom ovdje, a sa Hillom tamo. Nema logike da šef vlade ovdje ide u tamošnje opštine i šalje naloge vladi te zemlje šta da radi sa susjednom državom, mislim da je gospođa Kusari nekako izdala Amerikance. Dakle ovo je kršenje povjerenja", zaključio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo online/RTK Live