Crni početak avgusta

Prvu nedjelju avgusta obilježila je serija ozbiljnih događaja na Kosovu, kada su tri osobe ubijene, a više njih je ranjeno iz vatrenog oružja u tri odvojena slučaja, prenosi Reporteri.

U petak, 4. avgusta, jedna osoba je ubijena, a 17 povređeno u lokalu „Bon Vivan“ u Prištini.

Do incidenta u centru grada, kako je saopštila policija, došlo je nakon svađe nekoliko osoba.

Iz Kliničkog centra u Prištini potvrdili su smrt 39-godišnjeg muškarca, kao posljedicu zadobijenih povreda, dok su povređeni u toj pucnjavi van životne opasnosti.

Policija je uhapsila tri osobe za koje se sumnja da su umješane u slučaj, dok se za još jednom traga. Tužilaštvo je saopštilo da svi osumnjičeni imaju kriminalnu prošlost.

Tri dana kasnije dogodilo se i ubistvo u kafiću u Klini, gdje je jedna osoba ubijena. Povređena osoba je sa teškim povredama upućena u Medicinski centar u Klini, a odatle je prebačena u bolnicu u Peći, gdje je konstatovana smrt.

Policija je raspisala poternicu za osumnjičenim Tushom Frokuom, koji je i ranije optuživan u drugim slučajevima.

Kako je saopšteno iz policije, osumnjičeni za ubistvo je, bježeći, ukrao automobil i otišao u pravcu Đurakovca. Automobil je kasnije pronađen napušten u selu Koš u Istoku. Osumnjičeni je još uvijek u bjekstvu.

Posljednji slučaj dogodio se danas u Runiku u opštini Skenderaj, gdje je jedna osoba ubijena, a tri povređene nakon pucnjave u kafiću.

Kako je saopštila policija, prema prvim uviđajem sa lica mjesta, sumnja se da su dvojica maskiranih osumnjičenih ušla u kafić, pucala iz pištolja i udaljila se u nepoznatom pravcu. Kao materijalni dokazi na licu mjesta pronađeno je i oduzeto više patrona.

Jedinica intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra saopštila je da je jedan od povređenih u incidentu u Runiku u težem stanju zbog povrede u predjelu koljena, zbog čega mu je amputirana noga.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu saopštilo je da počinioci zločina još uvijek nisu identifikovani.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri