Potpredsjednica LDK

Potpredsjednica Demokratskog saveza Kosova Jehona Lushaku-Sadriu ocjenila je da je sada bivši ministar odbrane Armend Mehaj bio nemi posamtrač u Vladi, dok je premijer Albin Kurti donosio odluke u oblasti odbrane, koje su, prema njenim riječima, nanele štetu Kosovu.

Ona je u objavi na Feacebooku napisala da je "klima u Kurtijevoj vladi nepodnošljiva čak i za njegove ministre" osvrćući se na ostavku ministra odbrane.

"Iseljenik, ministar odbrane je tu bio posmatrač, on koji je došao iz inostrantsva, gledao je kako premijer kupuje dronove koje nije mogao da lansira ni na Kosovu, kako se premijer obrušio na Kfor, kako je učešće naše vojske u "Defender 23" otkazano. O radu tog ministarstva pitao se njegov zamjenik, a ne sam ministar", napisala je ona.

Istakla je da je svakako za "nekog ko samo sedi na vojim paradama kao ministar, bolje da odustane".

"Ovakva klima nepodnošljiva je čak i za ministre. Ali ne i za one koji se služe jednokratnim ugovorima, troše državne rezerve bez procedure, za skandalozne milionske troškove ambasadora. Ne samo ostavka, odgovornost!", napisala je Lushaku-Sadriu.

Izvor: Kosovo Online