Kriva je Srbija

Iako članovi vlade insistiraju na ukidanju kaznenih mjera Evropske unije da bi se potom raspisali novi izbori na sjeveru, poslanik Samoopredjeljenja Enver Dugolli kaže da Kosovo nije postavilo uslove za održavanje novih izbora, piše Reporteri.

Dugolli je, prebacujući krivicu na Srbiju, jer je "odbila da sarađuje u deeskalaciji situacije", rekao da "EU mora da ubedi Srbiju da ne bude destruktivna i da za izbore na sjeveru ne može da uslovljava Kosovo".

„Treba napomenuti da je Vlada Kosova konstruktivna, odgovorna u svim sporazumima i spremna da ih se pridržava. Srpska strana ima tržište koje želi nestabilnost, ne želi da poštuje dogovore. Stoga, ovoga puta EU mora da pronađe metode da ubedi srpsku stranu da ne bude toliko destruktivna. Za izbore na Kosovu, Srbija ne može da uslovljava, mora da bude disciplinovana i ozbiljno ukorena od EU i međunarodne zajednice", rekao je Dugolli.

Prema njegovim riječima, Kosovo ne postavlja uslove, već se drži dogovora zamjenika premijera Besnika Bislimija i izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri