Nakon razmatranja

Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je da je žalba TV Klan Kosova povodom suspenzije licence za poslovanje odbijena jer je Komisija nakon pregledane dokumentacije konstatovala da je povređen Ustav i da se u toj dokumentaciji Kosovo predstavlja kao dio Srbije.

Na Facebook stranici Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine navedeno je da je Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća nakon provjere sve raspoložive dokumentacije za Klan Kosova zaključila da je prvostepena odluka pravična i u potpunosti u skladu sa zakonima koji su na snazi na Kosovu.

To je konstatovano, kako dodaju, nakon što je Komisija obezbjedila dokumentaciju od relevantne institucije u Sjevernoj Makedoniji, a u kojoj je utvrđeno da se Kosovo ponovo predstavlja kao dio Srbije.

"Na osnovu te dokumentacije, Komisija je odbila žalbu stranke u postupku, potvrđujući istu povredu Ustava koja je utvrđena u prvom stepenu. Svaka stranka u postupku ima pravo na žalbu. Međutim, kršenje Ustava se nikako ne može smatrati 'tehničkim' pitanjima", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Izvor: Kosovo Online