Selektivno

Klan Kosova saopštio je da se u njihovim dokumentima pojavljuje samo Kosovo, a da Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine (MINT) nastavlja da lažno predstavlja situaciju pokrivajući je nevažećim dokumentima iz prošlosti.

"Klan Kosova sa punom odgovornošću ponovo saopštava da je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine (MINT) u ponedjeljak nastavilo da lažno predstavlja situaciju koja ne važi, kako bi pokrili svoje to što nemaju opravdanje za nezakonite odluke", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u početku je MINT namerno selektivno predstavljala podatke iz istorije kompanije, prije nego što su unete u dokumenta unete izmene, insistirajući da je adresa vlasnika Klan Kosova Srbija.

"Istina je da od 20. juna 2023. godine u svakom dokumentu kompanije stoji samo Kosovo i nijedna akcija MINT-a nakon te promjene nije bez pravnog osnova. Drugo, MINT čini kršenje zakona čak i pokušavajući da tumači dokumente, van svog djelokruga, dok pitanja registracije preduzeća pripadaju Kosovskoj agenciji za registraciju preduzeća", ističe se.

Dodaju da MINT nastavlja sa kršenjem zakona pokušavajući da tumači i zakone i Ustav Kosova, dok su ovlašćenja po istom Ustavu razdvojena, a postoje relevantni sudovi koji se bave tim poslom.

MINT, iako je, kako navode, kada je počinio posljednji prekršaj prošle nedelje odbacivši tužbu Klana Kosova, naložio da sudovi ostanu nadležni organ za dalje korake, nastavlja da izdaje saopštenja sa manipulativnim argumentima.

Klan Kosova neće stati dok se ne dokaže istina i sva kršenja MINT-a na sudu.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova