Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kaže da je krajnje vrijeme da premijer Albin Kurti pravilno pročita naređenja međunarodnih prijatelja Kosova.

Haradinaj je ovo izjavio nakon što je američki izaslanik Gabriel Escobar podneo izvještaj Kongresu o situaciji na Zapadnom Balkanu, uključujući Kosovu.

„Krajnje je vrijeme da Kurti ispravno pročita naredbe nepokolebljivih prijatelja Kosova, Komiteta Predstavničkog doma za spoljne odnose, ponuđene uz ljubaznost i razumijevanje saveznika i partnera u posljednjem Escobarovom svjedočenju” , naveo je Haradinaj na Facebooku.

On je rekao i da je krajnje vrijeme da Kurti napusti napete teme.

„Krajnje je vrijeme da Kurti napusti napete i destruktivne teme, gdje jesu i biće proruski lideri poput Dodika i Vučića. Sjedinjene Američke Države i njihovi kreatori politike još jednom ohrabruju Kosovo da se drži svojih obaveza, da utre put za međunarodnu afirmaciju, za članstvo u međunarodnim organizacijama, za kampanju globalnog priznanja, za napredak u evropskim integracijama i socijalnom i ekonomskom razvoju, za odlučnost u procesu puta ka NATO i EU”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je na kraju poručio da Kosovo nema vremena za gubljenje kada su naređenja i očekivanja našeg saveznika jasna i direktna”.

„Kosovo ima obavezu da učini svoj dio posla i da prigrli bezrezervnu podršku SAD i njenih saveznika u zatvaranju pukotina i puteva miješanja Rusije i Kine u regionu Zapadnog Balkana. Kurti možda ima svoj tempo i vrijeme, ali Kosovo nema vremena za gubljenje, posebno kada su naređenja i očekivanja našeg saveznika jasna i direktna“, rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online