Neodgovorna vlada

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi održao je zajednički sastanak Predsjedništva stranke i Poslaničke grupe PDK.

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo riječi o najnovijim političkim dešavanjima u zemlji, odnosno o političkoj krizi koja je nastala kao rezultat neodgovornog i tajnog djelovanja Vlade Kosova.

"Raspad odnosa sa međunarodnim prijateljima, uvođenje sankcija Kosovu, saradnja sa zločincem Milanom Radojčićem i Srpskom listom, tajni sastanci i odluke na štetu nacionalnog interesa – neki su od uzroka koji su ovu Vladu naveli da potpuno izgubiti svoj kredibilitet“, navodi se u saopštenju.

Tokom ovog sastanka, Krasniqi, Predsjedništvo Partije, poslanici Poslaničke grupe, još jednom su osudili provokaciju i nasilje Vlade nad poslanicima PDK, izazvano na sjednici Skupštine, u četvrtak, 13. jula.

Prema Krasniqijevim riječima, sva ova orkestracija Vlade se desila da skrene pažnju sa najvećeg političkog skandala u našoj zemlji u koji su i sami umješani – koordinacija, saradnja i planiranje političkih akcija zajedno sa zločincem Milanom Radojčićem, a na štetu države i građana Kosova.

"Ovom prilikom predsjednik Krasniqi, Predsjedništvo Demokratske partije Kosova i poslanici Poslaničke grupe jednoglasno su zatražili objelodanjivanje istine koja se krije iza prisluškivanja koje dokazuje tajnu saradnju Vlade Kurtija sa Radojčićem i Srpskom listom. PDK neće stati ni na trenutak, sve dok se u potpunosti ne shvati puna istina koketiranja ove Vlade sa zločincem Radojčićem“, kaže se dalje.

Kako se navodi u saopštenju, PDK traži od Vlade Kosova da pokaže šta se dešava sa situacijom u sjevernom dijelu Kosova. Zašto je Vlada odustala i pristala na povlačenje sa sjevernog dijela, posle višemjesečne napetosti i prinude naših saveznika da uvedu sankcije Kosovu? Zašto su srpski zločinci uhapšeni zbog napada na novinare i Kfor pušteni?

PDK je ponovila da treba održati vanredne opšte izbore. 

"PDK će sa punom pažnjom pratiti budući razvoj događaja i, protiv ovih dešavanja, upotrebiće sva raspoloživa demokratska sredstva da zaustavi uništavanje budućnosti države Kosovo, da zaštiti interese države i građana Kosova“, kaže se, između ostalog, u saopštenju PDK.