Situacija nije normalna

Predsjednik najveće opozicione stranke u zemlji, PDK, Memli Krasniqi rekao je da premijer Kurti izoluje Kosovo time što su uvodene sankcija od glavnih saveznika.

"Poslije isključenja vojske Kosova iz vežbe NATO-a 'Defender Europe 23', sada je i Evropska unija potvrdila seriju sankcija našoj zemlji, kao rezultat avanturističke vlade, koja je izabrala konfrontaciju sa saveznicima, poslije neuspjeha u svakom sektoru kroz nesposobno upravljanje. Ovaj neodgovorni premijer svojim postupkom stavlja Kosovo na mapu sankcionisanih zemalja, u koje su od Evrope dio samo Rusija, Bjelorusija, Moldavija i Republika Srpska", napisao je Krasniqi.

On je dalje naglasio da "svi znamo kroz koje izazove je prošla naša zemlja, od oslobođenja, do proglašenja nezavisnosti, do izgradnje institucija i razvoja".

"Napravili smo ovo uspješno putovanje samo zahvaljujući bliskoj koordinaciji i podršci naših strateških saveznika, na čijem čelu su Sjedinjene Američke Države. Dok sada, više od dvije godine vlade Albina Kurtija, osim stagnacije i degradacije u svim sferama života, Kosovo doživljava i sankcije od svojih prijatelja", dodao je šef PDK.

On je dalje najavio da je u ponedjeljak sazvao sastanak Upravnog savjeta PDK kako bi razgovarali o ozbiljnoj situaciji u zemlji i daljem putu.

"Situacija nije normalna i ne možemo da simuliramo normalnost. Građanima je potrebna jasnoća u ovom trenutku konfuzije. I jedno je više nego jasno: Kosovo ne može više da ostane talac hirova Albina Kurtija", zaključio je Krasniqi.