Slijedi anarhija!

Poslanik LDK Anton Berisha istakao je da izjave predsjednice Poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoze Kusari-Lile protiv Evropske unije zbog najavljenih sankcija, imaju za cilj izolaciju Kosova i identifikaciju Albanaca kao društva sa antievropskim načinom razmišljanja i kulture.

Berisha je na Facebooku naveo da se preko Kusari-Lile može čuti jasna poruka Vlade Kosova da je Evropska unija zajednica država koje mrze sprovođenje zakona.

Kako je naveo, takva neistina i klasifikacija vodi Kosovo ka haosu i anarhiji.

“Ako uzmemo zdravo za gotovo izjavu Kurtijeve „glasnogovornice“, gospođe Kusari-Lile da je “Evropska unija najavila uvođenje mjera, jer je Kosovo pokušalo da uspostavi vladavinu prava", onda je poruka vlade kosovskoj javnosti jasna, Evropska unija je zajednica država koje mrze sprovođenje zakona. Ova neistinita klasifikacija, naravno, nema uticaja na evropsko mišljenje, ali naravno ima za cilj da identifikuje kosovske Albance kao društvo sa antievropskim načinom razmišljanja i kulture, dakle, ima za cilj da izoluje Kosovo i gurne ga u haos i anarhiju”, rekao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri