Ministar propagande hronični lažov

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelaal Sveçla rekao je da je policija juče zaustavila Danila Vučića, sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, samo jednom, na izlasku iz Prištine i da je od njega traženo da skine, kako je naveo, provokativnu majicu.

"Ušao je na Kosovo kao običan građanin. Za obične građane nema posebnih procedura. Potom se pojavio u Gračanici sa provokativnom majicom. Od njega je zatraženo da skine majicu koja je provokativna za sve građane Kosova. To je sve, i otišli su u Srbiju. Znamo da je Vučić bio ministar propagande u vrijeme Miloševića, ali nam svaki put dokazuje da je hronični lažov. Njegov sin nije zaustavljen tri puta, već samo jednom na izlasku iz Prištine“, rekao je Sveçla.

On je naveo i da je Vučićev sin ušao na Kosovo preko prelaza Merdare.

Danilo Vučić je, podsjetimo, juče prisustvovao obilježavanju Vidovdana u Gračanici, a nosio je majicu sa natpisom "Predaja nije opcija". 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je Policija Kosova tri puta zaustavila i pretresala automobil u kojem je bio njegov sin. On je čestitao Aljbinu Kurtiju "na hrabrosti", dodajući da nije tako hrabar kada je u njegovom društvu.