Zbog poniženja!

Univerzitetski profesor Nexhmedin Spahiu rekao je da premijeru Albanije Ediju Rami ne bi trebalo ponovo dozvoliti da uđe na Kosovo ocjenjujući da je otkazivanje zajedničke sjednice vlada Albanije i Kosova neprihvatljivo poniženje iz Tirane, prenosi Teve 1.

"Vjerujem da ovog puta Albin Kurti neće biti ponižen i da će mu pokazati granicu. Zaista je neprihvatljivo da Albanija, kao susjedna država, nameće takvu sankciju ili poniženje Kosovu. Dakle, zaslužuje da bude vraćeno na isti način. Čak, i u slučaju da Rama sutra dođe na granicu, rekao bih mu 'možeš da se vratiš odakle si došao'", naglasio je Spahiu.

Ističe da je Kurtijevo pravo da štiti dostojanstvo Kosova.

"Kosovo ima pravo da se zaštiti, premijer Kosova ima pravo da štiti dostojanstvo Vlade Kosova. Rama lično može da bude skroman i obično se oni koji su obrazovani u duhu Envera Hoxhe uvijek ponize i u stanju su da vređaju Putina, Bidena i Escobara", naveo je Spahiu.

Rama je najavio da je od premijera Albina Kurtija zatražio da se sutrašnji sastanak u Đakovici održi u užem formatu jer je, kako je rekao, u ovim uslovima pogoršanja situacije nemoguće održati sastanak dvije vlade.

Izvor: Kosovo online/Teve 1