Bivši poslanik

Bivši poslanik Zafir Berisha izjavio je da nije protiv održavanja vanrednih izbora u četiri opštine na sjeveru Kosova, već da je protiv njihovog održavanja u kontejnerima, prenosi Klan Kosova.

On je u emisiji "Info magazin" rekao da održavanje izbora na taj način neće proizvesti funkcionalne institucije.

“Moram prvo reći da nisam protiv održavanja izbora, već protiv načina njihovog održavanja u kontejnerima. Održavanje izbora u kontejnerima je ustupak kriminalnim grupama na sjeveru. To znači da se izbori održavaju po volji paralelnih struktura koje predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić”, tvrdi Berisha.

Prema njegovim riječima, Kurtijeva vlada je svojim nezrelim djelovanjem dovela sjever Kosova u ovu situaciju.

“Kurtijeva politička nezrelost dovela je situaciju na sjeveru do toga da će posljedice biti velike i dugoročne. Imamo nazadovanje u odnosu sa Srbijom zbog političkih akrobacija sa tablicama. Dakle, preduzeo je akcije koje su dosta preokrenule situaciju i naravno Srbija i Vučić su bili spremni za ove nepromišljene akcije“, dodaje Berisha.

Ističe da održavanje izbora ne znači da će oni proizvesti funkcionalne institucije.

"Sve dok ne koristimo škole za izborni proces, kako onda možemo koristiti opštinske objekte? Srpska zajednica koju Srbija gura, osim političkih pozicija, bojkotuje i administrativne pozicije”, rekao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova