Četvorici policajaca zadržavanje od 48 sati

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla je saopštio da su pripadnici policije pucali na Srbina, na kontrolnom punktu u Zvečanu, zato što nije stao na njihov zahtjev, preneo je Lajmi.

neprijavljivanja slučaja.

"Poslije prvih informacija o povredi jednog građanina na putu Leposavić – Zvečan, policija i Policijski inspektorat Kosova započeli su intenzivnu istragu. Prema prvim nalazima istrage, nakon signala policajca da stane, vozač se nije zaustavio već je nastavio u pravcu Zvečana. Nakon toga, policajac je pucao iz pištolja na automobil, pri čemu je povređen M.J.", napisao je Sveçla u saopštenju.

On je dodao da su policajci u pritvoru zbog sumnje da trojica nisu prijavili slučaj, dok je jedan uključen u slučaj.

"Nakon obavljenog saslušanja Inspektorata policije i odlukom tužioca, četiri policijska službenika su uhapšena i određeno im je zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da tri policijska službenika nisu prijavila slučaj i jedan službenik zbog neprijavljivanja i učešća u slučaju. Tokom dana, na preporuku PIK-a, policija ih je suspendovala", dodao je Sveçla.

Rekao je da će se, radi rasvjetljavanja svih okolnosti, istraga intenzivno nastaviti, a svi koji su počinili prekršaj suočiće se sa zakonom.

Izvor: Lajmi/Kosovoonline