Uspjesi vlade

Zamjenica premijera Emilija Redžepi rekla je u parlamentu da je značajan pomak u saradnji Kosova i Crne Gore postignut u mandatu aktuelne vlade, dogovorom iz juna 2021. godine kojim je građanima omogućeno da putuju u susjednu zemlju, uz priložen zeleni karton, bez plaćanja graničnog osiguranja.

"Jedno od dostignuća ove vlade je uvođenje zelenog kartona sa Crnom Gorom, i kao rezultat toga imamo više kretanja između Kosova i Crne Gore", rekla je Redžepi, a preneo RTK.

U Podgorici je u junu 2021. godine potpisan Sporazum o međusobnom priznavanju isprava o osiguranju autoodgovornosti motornih vozila između Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Biroa osiguranja Kosova, u prisustvu crnogorskog premijera Dritana Abazovića i Emilije Redžepi.

Taj sporazum predviđa da vozila s registarskim oznakama Kosova na teritoriji Crne Gore saobraćaju sa "Kosovo plus" polisama, dok vozila sa crnogorskim registracijama na teritoriji Kosova mogu da saobraćaju sa zelenim kartonom, umesto dotadašnje prakse naplaćivanje osiguranja, u iznosu od 15 eura, koja je važilo 15 dana.