Ne podnosim autokratiju

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Haki Abazi kazao je da je razriješen dužnosti sa mjesta predsjednika Odbora sa spoljnu politku zbog kritika koje je uputio na račun šefice poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoze Kusari-Lile, prenosi Gazeta express.

„Gospodin Kurti je tražio moju smjenu na mjestu predsjednika Odbora za spoljne poslove, a ja koristim priliku da kažem da nisam smenjen zbog nedostatka posla, jer da je tako, postojao bi izvještaj, ali nigdje u institucijama Kosova, uključujući Predsjedništvo i Savjet Pokreta Samoopredjeljenja, nema odluke o razriješenju”, rekao je Abazi.

Abazi kaže da trenutno Pokret Samoopredjeljenje vodi osoba koja uopšte nije dio njega, dodajući da je posao koji trenutno obavlja Kusari-Lila u suprotnosti sa statutom stranke.

“Nisam glasao za gospođu Kusari-Lilu prvog dana jer sam znao za to. U politici sam od pamtiveka. Nikad nisam glasao za nju kao v.d. jer statut stranke tako nešto ne dozvoljava duže od šest mjeseci, sada se stalno krši statut. Imao sam konceptualnih neslaganja sa gospodininom Kurtijem. Ne podnosim ugnjetavanje ili autokratiju, nisam ušao u Samoopredjeljenje da bih bio ponizan”, kaže Abazi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express