Politički analitičar

Politički analitičar i nekadašnji jugoslovenski političar Azem Vllasi izjavio je da na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija u Ohridu, 18. marta, strane mogu da utvrde dnevni red za sprovođenje evropskog sporazuma, dogovorenog u Briselu, prenosi Dukađini.

"Nastavak razgovora, u Ohridu, po svemu sudeći, trebalo bi da bude za utvrđivanje i konkretizaciju dnevnog reda za sprovođenje ovog sporazuma, a u sporazumu, koji se smatra odobrenim, pominje se da neke tačke treba d budu primenjene do prihvatanja konačno obavezujućeg sporazuma", rekao je Vllasi.

On je naveo da bi tokom razgovora o planu implementacije moglo “doći do problema” sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pošto će, navodi, insistirati na pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

Vllasi kaže da bi, u međuvremenu, trebalo da bude jasan stav Kosova po pitanju ZSO, koja se, dodaje, može formirati kao oblik saradnje opština za specifična pitanja srpske zajednice, u okviru ustavnog i pravnog sistema Kosova.

Izvor: Kosovo online/Dukađini