Premijer Kosova Albin Kurti primio je pismo od predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina u kojem mu se Ugljanin zahvaljuje "na pozivu da prisustvuje svečanoj sjednici Skupštine Kosova, paradi oružanih snaga i policije Kosova, a povodom obilježavanja 15 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova".

Kako je saopšteno iz Vlade Kosovalade, Ugljanin je u tom pismu naveo da je počastvovan pozivom i da mu predstavlja veliko zadovoljstvo da taj veliki dan Kosova proslavi sa zajedničkim prijateljima iz cijelog svijeta.

Ugljanin je naveo i da je Kosovo nova, ali moderna država, zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom.

„Učinili ste nam veliku čast i zadovoljstvo da tog dana sa našim zajedničkim prijaeljima iz cijelog svijeta proslavimo ovaj veliki dan. Republika Kosovo je mlada, ali moderna država zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom“, napisao je Ugljanin.

U pismu dalje stoji da SDA Sandžaka želi nastaviti njegovati i unapređivati bliske veze albanskog i bošnjačkog naroda, kao i veze Sandžaka i Kosova.


Pismo Ugljanina Kurtiju/Vlada Kosova

U saopštenju se podsjeća da je početkom februara Kurti u svom kabinetu dočekao delegaciju SDA Sandžaka na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom, a da su sastanku prisustvovali i predsjednik Koalicije Albanaca Doline Shaip Kamberi i još dva poslanika u Skupštini Srbije - Enis Imamović i Selma Kučević.

Izvor: Kosovo Online