Ambasador SAD na Kosovu

Na 24. godišnjicu masakra u Rečku, ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Jeff Hovenier rekao je da niko ne treba da zaboravi ili negira ono što se dogodilo u Račku.

Američki diplomata je na Twitteru podsetio na antologijsku rečenicu Martina Lutera Kinga, koji je rekao da „Gdje god da se dogodi nepravda, to je prijetnja pravdi”.

„Smatramo da svi ljudi, bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost, zaslužuju dostojanstvo da žive u slobodi i sigurnosti. Nepravda je svuda prijetnja pravdi“ – dr Martin Luter King.“

„Ponizno predstavljam američki narod u čast i sećanje na one koji su izgubili živote u Račku prije 24 godine. Neka niko ne zaboravi ili negira ono što se dogodilo: brutalno ubijanje bespomoćnih civila“, napisao je američki diplomata pre godinu dana.

Podsjećamo, u Račku, u Spomen-kompleksu, već je počelo odavanje počasti 45 albanskih civila, koje je ubio i masakrirao srpski režim Miloševića. Počast su odali i predsednica Vjosa Osmani, predsjednik parlamenta Glauk Konjufca i premijer Albin Kurti.