Borba protiv korupcije

Premijer Albin Kurti saopštio je da je tokom protekle godine Vlada nastavila borbu protiv korupcije. Kurti je u objavi na Facebooku naveo podatke kosovskih institucija o hapšenjima, borbi protiv korupcije, zapleni opojnih droga...

"Sprovedene su 854 policijske akcije protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja. Uhapšene su 3.202 osobe, od čega 301 javni funkcioner. Zatvorili smo 16 ilegalnih puteva na sjeveru zemlje. Uništili smo 69 kriminalnih grupa. Zaplenjeno je više od 1,8 tona opojnih supstanci. Uništili smo pet laboratorija za drogu na sjeveru Kosova, vrijedne stotine miliona u supstancama i opremi, kao i tri laboratorije za proizvodnju kriptovaluta, takođe na sjeveru", naveo je Kurti.

On je dodao da je više od 14 miliona eura zamrznuto pod sumnjom za zloupotrebu i pranje novca.

"Oduzeto je više od 300.000 litara goriva koje nije bilo u skladu sa podzakonskim aktima. Izgradili smo četiri objekta i policijske stanice na sjeveru Kosova, i proširili optičku mrežu u tom dijelu naše zemlje, omogućavajući širenje internet mreže i radio komunikacije. Osnovali smo Jedinicu za brze intervencije na granici, u okviru Policije Kosova, koja se bavi borbom protiv krijumčarenja, trgovine ljudima i drugih zloupotreba duž granične linije", napisao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online