Odbio da se preda

Sokol Halili, koji je osumnjičen da je ubio svoju trudnu suprugu Hamide Magashi ispred ginekološke klinike u Prištini, izvršio je samoubistvo!

Ministar unutrašnjiih poslova Kosova Xhelal Sveçla potvrdio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo.

Sveçla je u objavi na Facebooku naveo da je Policija locirala osumnjičenog za ubistvo trudnice u dvorištu Ginekološke klinike u Prištini. Međutim, kako dodaje SSveçla, Sokol Halili nije želeo da se preda već je izvršio samoubistvo.

- Nakon intenzivnog rada svih jedinica locirali smo ubicu Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio. Policija i policijski inspektorat nastaviće istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva - napisao je Sveçla.

Hamide Magashi (35), podsjetimo, ubijena je u srijedu predveče u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

Mjesecima trpela zlostavljanje

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živela je u kući svojih roditelja u Lupljanju. Dan prije ubistva otišla je na kliniku u Prištini na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće nedjelje.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta pretio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Hamide se navodno i pored zlostavljanja dva puta vraćala u kuću svog muža Sokola Halilija.