Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami smatra da Vlada Kosova i Albin Kurti treba da nađu rješenje, a ne da se sukobljavaju sa štrajkačima.

Hikmete je u objavi na Facebooku navela da vladajuća stranaka Pokret Samoopredjeljenja mora brzo da pronađe rješenje za štrajk koji je danas počeo jer šteta može biti nepopravljiva.

„Stranka na vlasti, Pokret Samoopredjeljenje, ima obavezu da sjedne sa sindikalcima, započne socijalni dijalog i pronađe rješenje za prekid štrajka. Samoopredjeljenje je došlo na vlast obećavajući rješenja za svaki problem na lokalnom nivou, na centralnom nivou, na nacionalnom i međunarodnom nivou“, napisala je Hikmete.

Ona napominje da je Vlada umjesto rješenja izabrala konfrontaciju sa sindikatima kao jedini način, što je pogrešan put, jer će posljedice snositi svi, a ne samo partija na vlasti i premijer Kurti.

Umesto rješenja, kako dodaje Hikmete, vladajuća stranka, Pokret Samoopredjeljenje i premijer Kurti izabrali su da ne razgovaraju ni o jednoj drugoj temi osim o bilbordima i sastancima sa Vučićem.

Izvor: Kosovo Online