Propaganda je oruđe VV-a

Potpredsjednica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami reagovala je povodom rezultata istraživanja "UBO Consulting“, koji su sinoć objavljeni, naglašavajući da vlast želi da predstavi drugu fiktivnu realnost. Prema tim anketama, Samoopredjeljenje je ubjedljivo najjača politička snaga, na drugom mjestu je PDK, dok je LDK treći.

Ona je naglasila da rezultati takvih istraživanja javnog mnjenja stalno stižu baš u vrijeme neke krize u vladi, kako bi se prikrilo realno stanje stvari.

"Uzdigli su nas opet vlastodršci anketama. Ovog puta su pokazali velikodušnost, sveli su nas na samo 16 posto. Sa anketama mogu da nam smanje rezultat još više, uradiće to u narednim nedjeljama, ali realnost se razlikuje od njihovih anketa. Zapamtite, svaki put kada je kriza, nova anketa dolazi u vladu. Posljednji put na dan duplih računa za struju, ovoga puta u periodu razotkrivanja korupcije kroz tajne ugovore i nagodbe. Žele da predstave drugu realnost – fiktivnu. Da nam kaže da smo mi sami. Da je većina uz njih – zadovoljna kao i do sada", navela je Bajrami na Facebooku.

Dodaje da je propaganda oruđe Samoopredjeljenja.

"Kada govorimo o anketama, sjetite se samo lokalnih izbora. Sva egzaltacija vlasti tada, sav 'kredibilitet' istraživača - noć uoči izbora. Svi znate kraj", zaključila je Bajrami.

Izvor: Kosovo Online