Pandemija COVID

Nosite maske u zatvorenom prostoru i vakcinišite se - apelovali su na građane iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova i Ministarstva zdravlja.

U posljednja 24 časa na Kosovu je registrovano 1853 slučaja oboljelih od kovida. Broj pacijenata na bolničkom liječenju je 92, među kojima su i nevakcinisani - navode iz ministarstva i dodaju  da ovaj broj može da se poveća i izazove dodatno opterećenje za bolnice i zdravstvene radnike.

"U cilju zaštite, izbegavanja ozbiljnih oblika bolesti i sprečavanja smrtnih slučajeva, molimo vas da se vakcinišete" - naveli su.

Na Kosovu se nastavlja porast broja novih slučajeva Covid-19 sa tendencijom rasta u narednim danima - navode iz Instituta, podsećajući da su u posljednjem izvještaju o broju oboljelih zabilježena tri smrtna slučaja usljed kovida.

"Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Kosova preporučuju građanima da, uprkos mirnoj i stabilnoj epidemiološkoj situaciji, budu oprezni u sprovođenju preventivnih mera protiv zaraznih bolesti i vakcinišu se protiv Covid-19" - navode.

Podsjećajući da se širom svijeta i dalje bilježi veliki broj slučajeva Covid-19, te da pandemija i dalje traje, navode i da kontinuirano testiraju i prate sve slučajeve, kao i da svim osobama sa simptomima kovida preporučuju testiranje.

Podsjetimo, prema posljednjem izvještaju, broj oboljelih od kovida na Kosovu iznosi - 1.853 slučaja, što je za preko 600 više od prethodnog.