Javno mnjenje pospano

Bivši zamjenik ministra spoljnih poslova i zvaničnik LDK-a Anton Berisha smatra da je sastanak predsjednika Josepha Bidena sa ambasadorom Srbije u SAD Markom Đurićem signal intenziviranja odnosa, dok Kosovo svojim teokratskim i ljevičarskim ponašanjem odlaže svaki susret sa visokim američkim zvaničnicima.

Berisha je na Facebooku napisao da je Srbija svijesna da ne može da nastavi svoju neprijateljsku politiku, već naprotiv, čini sve da obnovi odnose sa Sjedinjenim Državama.

"Srbija je bombardovana od NATO-a na čelu sa SAD. Ona je dobro shvatila da ne može da nastavi sa neprijateljskom politikom, naprotiv, čini sve da sanira odnose sa Amerikom, što pokazuje i nedavni sastanka Đurića sa Bidenom", napisao je on.

S druge strane, Berisha navodi da je iako je Kosovo oslobođeno od strane NATO-a, na čelu sa Sjedinjenim Državama, i svojim teokratskim i ljevičarskim ponašanjem odlaže svaki susret sa visokim američkim zvaničnicima.

„Kosovo, nažalost, ima problem ne samo sa aktuelnom vlašću koja je očigledno nekompetentna i sa antizapadnim pogledom na svijet, već i sa problemom nedostatka javnog mnjenja, koje je, najblaže rečeno, pospano u odnosu na važnost održavanja savezništva i privrženosti zapadnim demokratskim vrijednostima“, napisao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online