Sudski savjet Kosova

Predsjednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović, suspendovana je danas, samo dan nakon što je Sudski savet Kosova saopštio da se razmatra njeno učešće na prekjučerašnjem sastanku sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Sudski savet Kosova održao je danas sjednicu kojom je predsedavao Albert Zogaj.

U saopštenju Savjeta se navodi da su na sjednici, između ostalih, razmatrali i dvije zatvorene tačke – obavještenje predsjednika Osnovnog suda u Mitrovici i formiranje istražnog veća za konkretan disciplinski slučaj.

Bez iznošenja drugih detalja, iz ovog Saveta navode da je odlučeno da se suspenduje predsjednica Osnovnog suda u Mitrovici, do sljedeće odluke.

"Savet je nastavio sastanak sa dve (2) zatvorene tačke za: razmatranje obavještenja AGJ. br. 93/2022 predsjednice Osnovnog suda u Mitrovici i formiranje istražnog veća za disciplinski slučaj br. AD. /KJK/07/2022/GJTHPR-AD/GJTHPR.nr.12/2022, u kom slučaju je odlučio da suspenduje predsjednicu Osnovnog suda u Mitrovici, L.S., do sljedeće odluke“, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Sudski savjet Kosova saopštio je juče da se razmatra pitanje učešća predsjednice Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljane Stevanović, na prekjučerašnjem sastanku sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Ovom sastanku prisustvovali su predstavnici Srba sa Kosova, među kojima su bili i sudije i komandno-operativni lanac Policije Kosova.