Predsjednik SDP-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj kaže da su predstavnici vlasti "psovanjem" ruskog predsjednika Vladimira Putina mislili da se približe Zapadu, iako je Kosovo, kako kaže, već prozapadno, a nisu se bavili enormnim poskupljenjem proizvoda i naftnih derivata, prenosi Ekonomija onlajn.

On je kritikovao premijera Albina Kurtija što optužuje građane za paniku, umjesto da preduzme mjere povodom enormnih poskupljenja.

"Tako su mislili da će se psovanjem Putina približiti Zapadu. Kosovo je prozapadno. Ono što možemo reći jeste da je Kosovo u ciklusu visoke inflacije. Premijer danas optužuje građane za paniku. I premijer je uradio analizu umjesto da preduzme akciju. Danas Vlada treba da djeluje", rekao je Molliqaj na konferenciji za novinare.

On je naglasio da subvencionisanje poljoprivrednika treba da bude kategorisano.

"Ako želimo da subvencionišemo pšenicu, novac je trebalo da bude na računu. Danas sam imao sastanak sa poljoprivrednikom koji ima 100 hektara i rekao je da je dobio subvencije za prošlu godinu i da se ne zna kada će ih sada dobiti. Moramo da rasteretimo različite grupe i slojeve. Ne vjerujemo da je to neophodno svima. Vjerujem da su kategorije za koje smo rekli da treba da imaju minimalnu platu one koje su najviše pogođene", rekao je Molliqaj.

Povodom protesta, Molliqaj je rekao da Vlada ne uzima u obzir upozorenja građana.

"Svakako da je SDP na oprezu i spreman da bude organizator protesta. Vjerujem da ćemo se danas, sutra okupiti da razgovaramo o datumu, vremenu i radnjama koje ćemo preduzeti u ovom periodu", rekao je Molliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online