Prioritet

Ministar zdravlja Kosova Rifat Latifi kazao je za Ekonomija onljan da će u 2022. dati prioritet zdravstvenom informacionom sistemu, lječenju i pripremi specijalista.

Latifi je istakao da je i sam otišao u Ameriku jer nije imao uslove za specijalizaciju, pa zbog toga želi da zadrži i stvori uslove za mlade buduće doktore.

"Bio sam na specijalizaciji iz ortopedije u Americi jer nisam imao uslova da na Kosovu završim specijalizaciju. Ako ne stvorimo uslove za zapošljavanje specijalista, ako ne transformišemo postdiplomsko obrazovanje i ne stvorimo dobre specijaliste, oni će otići", kazao je Latifi.

On napominje da će prioritet u 2022. goldini biti zdravstveni informacioni sistem, lečenje i priprema specijalista, podizanje kvaliteta zdravstva.

Dr Latifi je govorio i o upravljanju pandemijom, ističući da je Vlada dosta dobro radila u tom pravcu, prenosi EO.

„Ako smo nešto dobro uspjeli prošle godine, to je upravljanje pandemijom. Nažalost, Kosovo je izgubilo mnogo ljudi, oko tri hiljade. Dakle, Ministarstvo i Vlada su na najbolji način upravljali zdravstvom sredstvima i zdravstvenim osobljem“, rekao je Latifi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online