Savjetnik bivšeg ministra zdravlja

Savjetnik bivšeg ministra zdravlja Rifata Latifija Anton Shllaku kaže da se Latifi vraća u SAD nakon ostavke na mjesto ministra zbog razočarenja koje je doživeo čak i od najbližih saradnika, prenosi Gazeta express.

Njegov prijatelj Anton Shllaku kaže da je bivši ministar često dolazio u posjete u interesu zdravlja Kosova o sopstvenom trošku.

"Na Kosovo je došao nakon poziva da postane ministar zdravlja. Rekao je da, bez razmišljanja i cenkanja. Rekli ste mi da možemo uspjeti da podignemo zdravstvo na Kosovu na najviši nivo. Vjerovali ste da je to moguće. Od prvih dana ste bili predani, bez rasporeda i predrasuda", rekao je Shllaku.

Dodao je da je Latifi govorio građanima Kosova o novim centrima, bolnici u Prištini, viziji za budućnost.

"Svakog dana u svom kabinetu ste davali nove zadatke. Rekli ste nam da je ovo maraton koji treba da trčimo kao sprint", rekao je on.

Shllaku je rekao da su za ostavku Latifija zaslužni ljudi koji nisu birali sredstva, već su imali samo ciljeve.

"Čak i oni koji nikada nisu bili u bolnici počeli su da pričaju o medicini. Katastrofa, užas. Zaboravili su da zdravstvo Kosova vodi dr Latifi koji je objavio preko 20 knjiga, preko 370 naučnih radova u najprestižnijim novinama, koji je profesor na pet svjetski poznatih univerziteta", dodao je.

Zaključio je da je Latifi pokazao dostojanstvo i da u ovoj borbi nema pobjednika ali da je Kosovo izgubilo.

Izvor: Gazeta Express/Kosovoonline