Šef poslaničke grupe AAK

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri pozvao je vladu da što prije uputi parlamentu na usvajanje Zakon o platama, prenosi Koha.

Tahiri je rekao da Vlada Kosova mora da pokaže da li želi da nastavi rad na tom zakonu ili ne i da ne drži sindikate kao taoce.

"Mi kao poslanička grupa smatramo da je zakon o platama jedan od najvažnijih zakona. Zakon o platama je trebalo da bude upućen Skupštini 29. oktobra ove godine, do sada ovaj zakon nije došao, ali iz svih podataka kojima raspolažemo vidi se da ovaj zakon neće moći da se razmatra ove godine u Skupštini Kosova", rekao je Tahiri.

Objasnio je da je parlamentu već upućen zakon o budžetu za 2022. godinu, što znači da nisu predviđena sredstva za sprovođenje zakona o platama u slučaju njegovog usvajanja.

"Želim da vas iz resornih ministarstava u ime poslaničke grupe zamolim da što prije otpočnete obavezne konsultacije kako bi se ovaj zakon doneo u Skupštini. Ja sam lično radio na ovom zakonu. Zakon koji sam doneo u Skupštini nije osporio sud, već samo amandmane. Zakon je spreman”, rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore