Krivično djelo

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu podiglo je optužnicu protiv komandira policije u Žuru, Z.S, zbog sumnje da je počinio krivično djelo „falsifikovanje službene isprave“.

Z.S. se umiješao povodom prekršajne prijave izdate protiv M.E. od strane dva policijska službenika 27. marta i ublažio kaznu. Takođe je hemijskom izbrisao negativni poen, poništivši i zaštitnu mjeru.

Dvojica policajca kaznila su M.E. sa 200 eura zbog kršenja saobraćajnih pravila, oduzela mu vozačku dozvolu na tri mjeseca i jedan kazneni poen.

Z.S. je optužen da je intervenisao 29. marta i ublažio kaznu na 50 eura i naveo da je prekršaj bio blaži. Takođe je hemijskom izbrisao negativni poen i poništio zaštitnu mjeru.

On je izbrisao i dio gdje je pisalo „oduzima se dokumenat“ gdje je bio upisan broj vozačke dozvole, stavio je svoj potpis na „Potpis nadzornika“, upisao njegov ID broj i svojim potpisom ovjerio službeni dokument koji sadrži lažne podatke.

Ovime je okrivljeni Z.S. izvršio krivično djelo „Falsifikovanje službene isprave“ prema krivičnom zakonu Kosova. Tužilac na predmetu je povodom podizanja optužnice predložio sudu da okrivljeni bude proglašen krivim i kažnjen po zakonu za krivično djelo koje mu se stavlja na teret, saopšteno je iz Tužilaštva.

Izvor: Koha/Kossev