U selu Žur

Policija u Prizrenu je 10. novembra 2021. godine u 01:10 primila informaciju da je u selu Žur u opštini Prizren došlo do masovne tuče. Reakcija policije bila je trenutna te su na mjesto događaja poslali policijske jedinice.

Čim su patrole stigle na mjesto događaja, naišle su na pet osoba (jedna od njih ozlijeđena), kao i osumnjičene u ovom slučaju: B. K., rođen 2003, A. K., rođen 2001, R. V., rođen 2003, R. S., rođen 2000. i E. S., rođen 2006.

Osumnjičeni R.S., upućen je u Hitnu pomoć Regionalne bolnice u Prizrenu, koji je zadobio povrede od upotrebe noža, gdje je zadobio ranu u prsa u blizini srca i zadržan je u bolnici na liječenju gdje je prema riječima ljekara od rane uzrokovane vozilom oštrim predmetom u dio prsnog koša u teškom zdravstvenom stanju, ali prema riječima liječnika van životne opasnosti.

Policijske jedinice su na mjestu događaja pronašle i oduzele nož i oštar predmet (satara) u svojstvu materijalnih dokaza. Tokom tuče između njih korišćeni su noževi!

Obaviješten je i dežurni tužilac koji je osobama odredio zadržavanje do 6 sati.

Nakon šest sati osumnjičeni su ispitani u prisustvu advokata odbrane. Osumnjičeni su bili pod uticajem alkohola, a slučaj se dogodio nenamjerno.

Odlukom državnog tužioca troje osumnjičenih zadržano je u pritvorskom centru do 48 sati, dok su dvojica osumnjičenih maloljetnika R.V. i E. S., zadržani 24 sata.

Slučaj istražuju istražitelji Policijske stanice u Prizrenu.