Osnovni sud u Prizrenu

Osnovni sud u Prizrenu podigao je optužnicu protiv I.B, A.G. i V.Q, zbog eksplozije koja se dogodila u januaru ove godine u Žuru, kada je život izgubio jedan policajac, prenosi Koha.

Optuženima se na teret stavljaju krivična djela izazivanja opšte opasnosti, neovlašteno držanje, uvoz, proizvodnja i transport oružja i eksploziva.

Prema optužnici, optuženi I.B. i A.G. optuženi su da ih je početkom januara 2020. godine u Prizrenu eksplozivnom napravom opskrbio optuženi V.Q, koju su sakrili u kući okrivljenog I.B.

Kao rezultat tih nezakonitih radnji, 28.01.2020. godine tokom policijske racije na kuću I.B. više policajaca je zadobilo povrede usled detoniranja eksplozivne naprave, a jedan policajac je izgubio život.

"Optuženi se terete da su u kući okrivljenog I.B. nezakonito držali uskladišten eksploziv težak 809,1 grama i mehanički detonator u koji je postavljen zapaljivi osigurač dužine 63 cm. Okrivljeni V. Q. je optužen za uvoz, proizvodnju i prodaju oružja i eksploziva i za prodaju okrivljenima I.B i A.G. eksplozivne naprave za vrijednost od 400 eura", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore