Vlada na strani naroda

Premijer Albin Kurti izjavio je danas da se Kosovo suočava sa inflacijom i poskupljenjima, kao i ostatak svijeta, kako je dodao, i najavio paket mjera za pomoć građanima, sa porukom da je Vlada na njihovoj strani.

Kurti je na Facebooku poručio da ima više faktora koji utiču na inflaciju. On je istakao, da je usljed pandemije lanac snabdjevanja prekinut, da je potrošnja veća od proizvodnje, a cijena energije porasla na globalnom nivou, ali je dodao i da postoje pojedinci koji u takvoj situaciji profitiraju.

"Posljednjih dana svjedoci smo kampanje koja za povećanje cijena pokušava da okrivi Vladu. To s jedne strane ima za cilj otvaranje prostora manipulatorima kako bi podigli cijene pod izgovorom da cijene i u okruženju rastu, bez obzira da li postoji povećanje troškova ili ne. S druge strane, da stimuliše nervozu i paniku među građanima da će cijene porasti, što ima za cilj pražnjenje rafova, koje uzrokuje porast cijena", pojasnio je Kurti, podsjećajući na vještački izazvanu nestašicu brašna na početku pandemije.

Kurti je pozvao građane na smirenost i strpljenje i istakao da Vlada radi na paketu mjera za pomoć građanima.

On je poručio građanima da ih ignorišu neprovjerene glasine, jer je "Vlada na strani građana".  

Izvor: Kosovo Online