Novac odlazi u Albaniju

Udruženje ugostitelja traži od Vlade Kosova da napravi plan za ljetnju sezonu, jer im je obećano da će, ukoliko se mjere poštuju i broj zaražanih Covidom-19 smanji biti dozvoljen rad, prenosi Lajmi.

Predsjednik udruženja Petrit Klokoqi kaže da Vlada nije ispunila ni njihove zahtjeve ni obećanje po pitanju subvencija nakon dvonedjeljnog zatvaranja i dodaje da će, ako ih ne ispuni, ugostitelji protestovati.

"Zbog subvencija za plate i kirije, prihvatili smo zatvaranje objekata na 12 dana, obećali su ih krajem aprila, početkom maja, što se do danas nije dogodilo", rekao je Klokoqi i istakao da su sve zemlje u regionu u skladu sa mjerama za suzbijanje pandemije počele da rade, a da Kosovo zaostaje.

Osim plana za rad ugiostitelja u ljetnjoj sezoni Klokoqi naglašava da se mora ubrzati i sa vakcinacijom.

"Albanija je otvorila noćne klubove i organizuje festivale za 10.000 ljudi, kao i Srbija i Crna Gora. Još uvijek čekamo drugu isporuku vakcina. Poručujemo Vladi da se usredsredi na vakcinaciju ljudi, a ne antikovid mjere, jer one više neće pomoći, granice su otvorene. Možete da zabranite venčanja na Kosovu, ljudi odlaze i organizuju venčanja u Albaniji, novac odlazi u Albaniju, virus uvozimo na Kosovo", rekao je Klokoqi.

Apelovao je na Vladu Kosova da nađe rješenje za noćne klubove i vjenčanja.