Povodom restriktivnih mjera

Izvršni direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi zahteva korektniju saradnju od Vlade u zajedničkoj borbi sa pandemijom koronavirusa, prenosi Koha.

Povodom restriktivnih mjera izrečenih prošle nedjelje Ibrahimi je rekao da Asocijacija kosovskih opština nije dobila poziv na vrijeme, već samo informacije o sastanku.

"Naš sekretarijat takav potez smatra nerazumnim, jer nismo direktno pozvani. Nisam siguran da je riječ samo o tehničkom propustu. Pozvani smo u subotu uveče ua sastanak koji počinje u nedjelju od 10 časova. Sastanku je ipak prisustvovao član našeg odbora, ali i samo šest gradonačelnika i predstavnika opština. Većina njih nije podržala restriktivne mjere, koje su ipak donete. Odluke se moraju donositi poslije razgovora i diskusije, a to nije bio slučaj, jer je Vlada samostalno odlučila da ih pooštri", objašnjava Ibahimi.

U Asocijaciji kosovskih opština očekuju bolju saradnju po isteku mjera 18. aprila.

"Nadamo se korektnoj saradnji. Međuinstitucionalni mehanizam konsultacija izgrađen je u prethodnom periodu i mora se primjenjivati. Čak je i ministar zdravlja Arben Vitia učestvovao u stvaranju takvog mehanizma, tokom njegovog prošlog mandata. Opštine su uvijek bile korektne i otvorene za saradnju", dodao je Ibrahimi.

 Izvor: Kosovo Online/Koha ditore