Ministar za infrastrukturu

Aktuelni ministar za infrastrukturu Arban Abrashi danas se u svojstvu sekretara Demokratskog saveza Kosova sastao sa vršiocem dužnosti predsjednika Vjosom Osmani u vezi određivanja datuma parlamentranih izbora, prenosi Gazeta Express.

Abrashi je rekao da je LDK spreman za održavanje izbora.

„Danas smo u ime LDK došli na preliminarne razgovore u vezi sa presudom. Predstavili smo svoje stavove i zahtjeve. Izjavili smo da smo spremni za izbore s obzirom na okolnosti i politička kretanja. Rekli smo da bi izbori treba da se održe u januaru da bi se završili u ustavnom roku za vršenje funkcije predsjednika“, izjavio je Abraši nakon sastanka.

Dodao je da je na sastanku sa Osmani razgovarano o tome da treba pronaći političke mogućnosti za izglasavanje budžeta za 2021. godinu.

„Razgovarali smo o tome da moramo da pronađemo političku moć da odobrimo budžet za 2021. koji je povezan sa zakonom o ekonomskom oporavku“, dodao je Abrashi.

Istakao je da LDK još nije nominovao kandidata za premijera.

„Januar smo pomenuli i ranije, kako ne bismo prešli ustavne rokove. Pominjali smo 7. februar kao mogući datum, ali na ostalim sastancima će biti određen. Još uvijek nismo nominovali kandidata za premijera, sazvaćemo predsjedništvo“, rekao je Abrashi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express