Virus ubija bez milosti - ne poznaje godine, pol i profesiju

Predsjednik opštine Prizren Mythaher Haskuka saopštio je da je ljekar Lulzim Kolgjeraj umro od posljedica infekcije kovida-19, što je četvrta žrtva koronavirusa iz redova ljekara na Kosovu.

Haskuka je na Facebooku napisao da je doktor Lulzim Kolgjeraj preminuo u UKBC Kosova, gdje je bio hospitalizovan tri nedjelje.

“Danas je bitku protiv koronavirusa izgubio ugledni medicinski radnik, ljekar Lulzim Kolgjeraj. Ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu, već i za cijelu zdravstvenu zajednicu. U svoje ime i u ime građana opštine Prizren izražavam najiskrenije saučešće porodici i njegovim kolegama”, napisao je Haskuka.

Kako je dodao, preminuli ljekar je bio doktor primarne zaštite u Prizrenu oko tri decenije, bio je i specijalista porodične medicine.

Inače, kako je nedavno saopštilo ministarstvo zdravlja, do sada je na Kosovu koronavirusom zaraženo 756 zdravstvenih radnika, dok je premijer Avdullah Hoti napomenuo da su ljekari i drugi zdravstveni radnici najizloženiji i najranjiviji, jer kako je rekao, “ovaj virus ne poznaje godine, pol i profesiju kada ubija bez milosti“.

Izvor: Kosovo Online/info-ks.net