Intervenisala i policija

I danas su ispred Agencije za civilnu registraciju u Prištini stajale desetine građana koji su čekali da dobiju njihove usluge, međutim iako su građani nosili zaštitne maske, preporučena socijlna distanca nije poštovana zbog čega je morala da interveniše i policija, piše Koha.

Kako piše taj medij, veliki broj građana se požalio da danima ne mogu da dočekaju red za pečate, ali i priznaju da zbog velike gužve nije bilo moguće poštovati mjeru socijalne distance.

Jedan građanin je rekao da čeka pečat od šest sati ujutro, dok su se pojedini požalili da su već treći dan zaredom ispred Centra za civilnu registraciju i da im je rečeno da budu strpljivi, jer su kapaciteti smanjeni zbog trenutne situacije sa koronavirusom.

Inače, ministarstvo unutrašnjih poslova, početkom jula je zbog rizika od širenja virusa kovid-19, čak i obustavilo rad Centra za registraciju vozila i Centra za izdavanje dokumenata u Prištini, zbog pojave koronavirusa među zaposlenima u tim institucijama.

Iz MUP-a su tada apelovali na građane da sve potrebne usluge mogu zatražiti u Centrima za izdavanje dokumenata u svojim opštinama.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore