Premijer Kosova

Premijer Kosova Avdullah Hoti rekao je da će razgovorati sa opozicijom i forumom političkih lidera parlamentarnih stranaka u Skupštini Kosova, prije odlaska u Vašington i dodao da je „sa zadovoljstvom" prihvatio poziv specijalnog izaslanika SAD za dijalog između Kosova i Srbije, prenosi Koha.

„Svakako nam je čast da prihvatimo ovaj poziv, vodićemo neophodne razgovore sa svima, u skladu s pristupom koji smo obećali, da kao država budemo jedinstveni u ovom važnom procesu“, rekao je Hoti prilikom otvaranja prve dionice puta koji povezuje Dečane sa Plavom.

Istakao je da će prije odlaska u Vašington pokušati da razgovara sa opozicijom i liderima parlamentarnih stranaka stranaka u Skupštini Kosova, kako bi svi bili uključeni u proces dijaloga.

„Jer ovo nije proces koji pripada samo jednoj vladi, već svim građanima Kosova“, rekao je Hoti

Govoreći o specijalnom predstavniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, Hoti je rekao, da će Kosovo iskazati svoj stav o dijalogu.

„Gospodin Lajčak predstavlja 27 zemalja EU. Čekamo ga sa punim protokolom i potrebnim poštovanjem i kao država ćemo iskazati svoj stav prema dijalogu. Za nas su i EU i SAD ključni tokom procesa postizanja sporazuma, a posebno kada dođe vrijeme da se sporazum implementira", rekao je Hoti, prenosi Kosovapress.

U ponedjeljak je Grenell objavio poziv za sastanak Kosova i Srbije 27. juna u Vašingtonu, kako bi razgovarali o dijalogu.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore