Bivši poslanik u skupštini Kosova

Bivši poslanik u skupštini Kosova Milaim Zeka izjavio je da sutra neće biti održana vanredna sjednica Skupštine za glasanje o novoj vladi kako je planirano, piše Lajmi.

Razlog svemu tome, kako Zeka navodi, jeste neviđena borba Vjose Osmani protiv održavanja Skupštine, kao i prijetnje sudijama Ustavnog suda.

Prema njegovim riječima posljednjih dana se vodi "strašna kampanja protiv Thaçij, ali i Ustavnog suda".

“Ova blokada protiv Skupštine, rezultat je neviđenog rata koji ta institucija vodi protiv predsjednika, kao i prijetnji koje su stigle pred sudije Ustavnog suda. Ustavni sud je izložen mnogo većem pritisku i teroru od pandemije. Ova institucija deluje u skladu sa ucjenama i političkim zavođenjima”, rekao je Zeka.

On kaže da predstavnici Pokreta Samoopredjeljenje već znaju odluku Ustavnog suda.

"Očekuje se da će ovaj sud danas doneti odluku. Čelnici PS već su počeli da slave, jer imaju informacije da će odluka biti na njihovoj strani. S druge strane, djelovanje političkih stranaka je van svake demokratske norme. Nijedan politički lider nije preduzeo ništa da zaštiti Skupštinu, kao instituciju, od javnog linčovanja predstavnika Samoopredjeljenja, koji su u svakom televizijskom studiju rekli ‘Znamo da će odluka biti na našoj strani'", ocjenio je Zeka.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi