Primanja koja odskaču od kosovskih standarda

Zbog primanja koja odskaču od kosovskih standarda, pobjednik nedavno održanih parlamentarnih izbora i lider pokreta "Samoopredjeljenje" Albin Kurti sa suprugom Ritom Augestad Knudsen, po porijeklu Norvežankom, još ljetos je dospio žižu javnosti.

Mediji na Kosovu su preneli da je još u prošlogodišnjem izvještaju Kurti prijavio da u banci NDP ima 85.000 eura, dok je njegova supruga, u istoj banci, za ovu godinu prijavila 10.000 eura.

Mediji postavljaju pitanje gdje je nestalo misterioznih 75.000 eura, i spekulišu da je novac utrošen za kupovinu stana u Norveškoj. Kako se navodi, upravo je stan od 400.000 eura prijavljen u njihovoj imovinskoj karti u ovogodišnjem izvještaju, dok ga u prethodnom nije bilo.

Najzanimljivije iz pomenutog izvještaja je da je Kurti prijavio da godišnje zarađuje 19.000 eura, dok je zarada njegove supruge, koja se trenutno bavi istraživanjima u oblasti terorizma i ekstremizma, značajno veća i iznosi 42.000 eura.

U zvaničnoj biografiji Kurtijeve supruge Rite može se naći da se bavi procjenom rizika u vezi sa terorizmom, ekstremizmom, radikalizacijom, ali i međunarodnim pravom na Kosovu.

Rita i Albin imaju ćerku koja živi sa majkom u Norveškoj.

Izvor: Blic