Predsjedavajuća Alternative

Predsjedavajuća Alternative Mimoza Kusari-Lila rekla je da je izborom LDK da Vjosa Osmani bude kandidat te stranke za premijera, pobjedila bitka za jednakost, prenosi Koha.net.

Kusari-Lila je na Facebook nalogu napisala da je borba za jednakost uvijek i  borba za jednake mogućnosti.

“I kao što smo uvijek zahtjevali, pobjedu su podjelili i muškarci i žene. Vjosa u ime polovine stanovništva koje predstavlja, ali i predsjednik Mustafa i Lutfi Haziri koji su stali uz nju. LDK je učinila sve što treba” kazala je ona.

Dodala je i da kandidatura Osmani ima mnogo simbola, ali prema njenim riječima, najvažnija je najava nove faze Kosova, vrijednosti, jednakosti i pravde…

"Juče i sinoć je bilo mnogo komentara: da li je Osmani postigla konsenzus u stranci? Može li on biti jak i nezavisan premijer u odlučivanju? Citirani su i govornici koji su govorili o lideru stranke i prepirkama unutar LDK-a. Sve ovo važi, ali trenutno nije neophodno", kaze Kusari-Lila.

Prema njenim riječima, trenutak je za Osmani i za žene koje će biti ohrabrene da se nadaju i usuđuju da djeluju, jer će znati da je jedna od njih pobjedila u bitci.

“Opustite se i vjerujte da je zaista jedna žena uspela da stekne povjerenje muškaraca i žena u svojoj  stranci za jednaku priliku da se kandiduje za premijera na osnovu svojih zasluga. Trka će biti mnogo vrijednija i interesantnija sa Vjosom”, napisala je Kusari-Lila uz ocjenu da je juče bio lijep dan za Kosovo i ravnopravnost.