Zanemarivanje zvaničnih podataka

Uoči obilježavanja Dana Bošnjaka, koji se već nekoliko godina unazad organizira pod pokroviteljstvom Vlade Kosova, sve je više napisa u medijima o ovom važnom danu za Bošnjake Kosova.

O tome govori i autorski prilog Milice Živić emitiran na RTK2, programu na srpskom jeziku, pod naslovom "Uoči dana Bošnjaka, kosovski Bošnjaci traže opštinu Rečane".
U tekstu priloga koji je prenio i portal Info-ks, stoji:
"Na Kosovu, prema popisu stanovništva, ima oko 30.000 Bošnjaka, od čega najveći broj živi na teritoriji opština Prizren, Peć, Mitrovica i Leposavić". 
Očigledno je da autorka dobro raspolaže informacijama, ali je "slučajno" zaboravila da spomene Bošnjake u opštini Dragaš, kojih je na zadnjem popisu od 2011. godine bilo više od četiri hiljade, odmah iza Prizrena. 
Kada ovako tendenciozni napisi dolaze upravo od zaposlenih na Javnom servisu koji se finansira novcem građana, postavlja se pitanje da li je on sredstvo preko kojeg se sprovodi poricanje identiteta određenih zajednica.
Kao predsjedavajući Komiteta za zajednice SO Dragaš, tražim od odgovornih Javnog servisa RTK-2 da prihvate propust autora priloga, i da ubuduće bez prethodne analize relevantnih službenih podataka Zavoda za statistiku Kosova ne prenose netačne informacije na račun bilo koje zjednice na Kosovu.
Veljid Hadžisin, predsjedavajući Komiteta za zajednice SO Dragaš