Core Grop sa najvećim dijelom akcija

Albanac bi mogao da postane vlasnik najvećeg preduzeća za preradu metala u Srbiji. Vlasnik fabrike alumninijuma ”Lamkos” u Vučitrnu bi za tri godine mogao da ima u vlasništvu većinu akcija fabrike čelika Željezare Smederevo, penosi Koha ditore.

Vlada Srbije koju vodi Aleksandar Vučić će ući u završne pregovore za potpisivanje ugovora za fabriku čelika Željezara u Smederevu sa ”Core Group”, koja je u vlasništvu Albanca sa britanskim državljanstvom, Jetona Sadikua.
List je iz svojih izvora saznao da je ”Core Group” nastupila u konzorcijumu sa kompanijom ”Met-alfer” iz Srbije i ”TraSteel” iz Italije. Najveći dio akcija će imati ”Core Grop”, koja je vlasnik i ”Lamkosa”.
Portparol ”Lamkosa”, Arlind Jupolli, je za ovaj list potvrdio da je ”Core Group” u završnoj fazi za preuzimanje uprave nad Fabrikom čelika u Smederevu. 
”U završnoj smo fazi pregovora sa Vladom Srbije za sklapanje ugovora za fabriku čelika u Smederevu”, rekao je za Jupolli, ne komentarišući o kakvom je ugovoru riječ. 
Izvori Koha Ditore kažu da su se ”Core Group” i Vlada Srbije poslije tri godine pregovaranja dogovorile o opštim uslovima sporazuma za ovu fabriku i da se uskoro očekuje sklapanje ugovora za preuzimanje rukovođenja nad smederevskom Željezarom.