MASTERS U MAJAMIJU

Najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu Masters turnira u Majamiju napravio je Damir Džumhur, koji je savladao u drugom kolu Rafaela Nadala.

Doduše, Španac je zbog problema sa vrtoglavicom predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima i 3:0 za Džumhura u trećem setu, ali to ne umanjuje sjajnu igru 23-godišnjeg bosanskog tenisera.

Odmah po završetku meča Džumhur je izjavio da je sreo Novaka Đokovića, koji je imao poruku za njega.

"Ne bih da se umanjuje moja pobjeda, jer je Nadal predao meč, pogotovo jer znam koliko sam emocija, snage i energije uložio u ovaj meč. Sreo sam Novaka Đokovića poslije meča i on mi je rekao da moram biti ponosan na sebe, jer Nadal nije predao meč u posljednjih šest godina. I jesam, ponosan sam. Napravio sam veliku stvar. Borio sam se i dao sam sve od sebe da pobjedim. I meni je bilo loše. Vrućina je nesnošljiva, ali pomislio sam kako možda neću opet imati priliku da igram protiv Nadala i nastavio sam. Skupio sam snagu i igrao sve bolje i bolje i na kraju slavio pobjedu. Uostalom, Nadal je pao tek u trećem setu, a do tada smo vodili veliku borbu za svaki poen. Emotivno i fizički sam se jako iscrpio. Molio sam Boga da Nadal ne preda meč, da ga završi, pa makar i izgubio, ali ko god da dobije Nadala, mora biti zadovoljan", rekao je Džumhur.