PRIJATELJSKI RASTANAK

Najpoznatiji teniski par, Španjolka Paula Badosa i Grk Stefanos Tsitsipas, potvrdili su da više nisu u vezi. Španska teniserka u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama objasnila je da je jednogodišnja veza para okončana "prijateljski" i da je svako od njih krenuo svojim putem.

Badosa i Tsitsipas su prošle godine objavili da su u vezi, a njihova burna romansa bila je ispunjena mnogim javnim nastupima, od pokretanja zajedničkog Instagram naloga, do posjećivanja mečeva na kojima je igralo jedno od njih.
  "Nakon pažljivog razmatranja i mnogo dragih zajedničkih trenutaka, Stefanos i ja smo odlučili da se sporazumno rastanemo", napisala je Badosa.

"Podijelili smo putovanje ispunjeno ljubavlju i učenjem, a kao prijatelji s ogromnim uzajamnim poštovanjem sada biramo da idemo naprijed svojim vlastitim putevima", navela je španska teniserka.
  Prije objave imali su zajedničku Instagram stranicu sa preko 87.000 pratilaca, ali ubrzo nakon Badosine objave i ona je izbrisana.

Badosa, 26-godišnjakinja koja je rođena u New Yorku, ali igra za Španiju, svojevremeno je je bila druga teniserka svijeta, ali se u posljednje vrijeme bori sa povredama.

Tsitsipas (26) je u jedom trenutku bio treći reket svijeta, a igrao je u dva Grand Slam finala u kojima je oba puta izgubio od Novaka Đokovića.