PLAKAO I DIEGO SIMEONE

Čeh Jiri Lehečka (ATP:31) pobijedio je Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4) u osmini finala teniskog Mastersa u Madridu, a legendarnom Špancu na kraju meča priređena je oproštajna ceremonija.

Nadal, koji se pokušava vratiti u formu nakon dugog izbivanja s teniskih terena zbog povrede, odigrao je svoj posljednji meč u Madridu i Španiji uslijed sve izvjesnijeg okončanja karijere.

Nadal je tako završio nastup na turniru gdje je pet puta osvajao naslov, a priređena mu je mala oproštajna ceremonija, jer je sa jedne strane tribina sa krova spušteno pet platna sa godinama Rafinih titula u Madridu.

Na kraju prvog platna pisalo je "hvala," a ne preostala četiri početna slova njegovog imena. Nadal se jedva borio s emocijama, a i navijači na tribinama nisu mogli skriti suze.

Scena je bila dirljiva, plakala je cijela Rafina porodica, majka, sestra i supruga su brisale suze, dok ih je Rafa zadržavao i sakrivao uz osmijeh, ali se videlo da je na ivici "pucanja".

"Težak dan za mene, ali život i tijelo su mi poslali signale da je pravo vrijeme. Mogu samo da zahvalim svima koji su mi pomogli u karijeri u nekom trenutku. Nije još gotovo, ali evo ga. To je poklon koji ste mi davali 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od Grand Slama. Emocije Madrida će ostati zauvijek sa mnom. Imao sam sreće da što sam uspio da pretvorim hobi u posao i da ga dobro radim i ne tražim ništa više. Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije. To je važnije od titula. Nadam se da sam izazvao pozitivne emocije. Jedino što mogu da kažem je hvala", poručio je Rafa, koji je na kraju u šaljivom tonu poručio da se vraća naredne sezone.

Plakao je čak i Diego Simeone, trener Atletico Madrida, koji je meč posmatrao sa tribina.

Lehečka će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva koji je u meču ranije odigranom svladao Kazahstanca Aleksandra Bublika sa 7:6(3), 6:4.