POKAZALA ZAVIDNU FORMU

Bjeloruskinja Aryna Sabalenka na teniskom Otvorenom prvenstvu Australije u Melbournu i dalje pokazuje zastrašujuću formu. Braniteljica titule i druga igračica svijeta nadmašila je protivnicu u trećem kolu. Protiv Ukrajinke Lesie Tsurenko pobijedila je dva puta sa po 6:0.

U muškom dijelu, Italijan Jannik Sinner i Grk Stefanos Tsitsipas su napredovali. Sabalenka se brzo plasirala u osminu finala OP Australije, nakon što je eliminirala Tsurenko za samo 52 minute, ne dozvolivši joj ni trunku igre, javlja STA.

-Jednostavno sam veoma zadovoljna sa nivoom igre koji pokazujem trenutno. Nadam se da ću ga moći zadržati ili možda čak unaprijediti tokom nastavka turnira – rekla je Sabalenka odmah nakon pobjede. Sada će se suočiti sa Amerikankom Amandom Anisimovom.

Pobjednica Otvorenog prvenstva SAD-a Coco Gauff i dalje je u izuzetnoj formi. Devetnaestogodišnja Amerikanka lako je pobijedila sunarodnjakinju Alyciu Parks sa 6:0 i 6:2. “Veoma sam zadovoljna načinom, kako igram”, rekla je Gauff.

Tek šesnaestogodišnja Ruskinja Mira Andrejeva za osminu finala pobijedila je Francuskinju Diane Parry.

Jannik Sinner sve više ulazi u ulogu favorita među muškarcima. Talijan je lako pobijedio Argentinca Sebastiana Baeza sa 6:0, 6:1, 6:3 i jedini je u Melburnu bez izgubljenog seta. Prema kraju prošle godine, Sinner je već pokazao nekoliko izuzetnih igara na finalu ATP-a i u Davis Cupu, gdje je vodio Italiju do naslova.

-Općenito igram veoma dobro i ovdje se osjećam odlično – rekao je Sinner, koji će se u osmini finala suočiti s 15. nositeljem, Rusom Karenom Hačanovom.

Napredovali su i sedmi nositelj Tsitsipas i 12. nositelj, Amerikanac Taylor Fritz, koji će se suočiti jedan protiv drugog u osmini finala.

Australian Open (23,94 miliona eura):

muškarci, 3. kolo:
Taylor Fritz (SAD/12) – Fabian Marozsan (Mađ) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2;
Stefanos Tsitsipas (Grč/7) – Luca Van Assche (Fra) 6:3, 6:0, 6:4;
Jannik Sinner (Ita/4) – Sebastian Baez (Arg/26) 6:0, 6:1, 6:3;
Karen Hačanov (Rus/15) – Tomaš Machač (Češ) 6:4, 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5);
žene, 3. kolo:
Marta Kostjuk (Ukr) – Jelina Avanesjan (Rus) 2:6, 6:4, 6:4;
Cori Gauff (SAD/4) – Alycia Parks (SAD) 6:0, 6:2;
Mira Andrejeva (Rus) – Diane Parry (Fra) 1:6, 6:1, 7:6 (5);
Amanda Anisimova (SAD) – Paula Badosa (Špa) 7:5, 6:4;
Arina Sabalenka (Blr/2) – Lesia Tsurenko (Ukr/28) 6:0, 6:0.