OBJAVLJENO PISMO

Kraljica Elizabeta II ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića da se uključi i pomogne najboljem teniseru svijeta da igra na Australian Openu uprkos na početku ove godnine, objavili su otočki mediji.

Đoković je prošao pravi pakao tokom nekoliko dana dok je čekao odluku Vlade Australije o deportaciji i nakon što mu je kao nevakcinisanom teniseru zabranjen nastup na prvom Grand Slam turniru sezone.

Novakov otac Srđan pokušavao je na sve načine da pomogne sinu, pa se čak odlučio uputiti pismo kraljici od koje je tražio da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju.

"Pozivam kraljicu Britanije, Elizabetu, lidera Komonvelta da interveniše i zaštiti ljudska prava mog sina Novaka Đokovića i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi otkako je došao u Australiju. Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabetu da se umiješa i da zaustavi torurtu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Wimbledona, odlikovanim od strane princa Williama za dostignuća u filantropiji. Pozivam kraljicu Britanije Elizabetu da spriječi podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Austraije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina svijeta", navodi se u dijelu pisma Srđana Đokovića.

Međutim, kraljica je ignorisala njegov zahtjev i Đoković je nakon višednevne drame deportovan iz Australije.

Inače, prije nekoliko dana objavljeno je da će Đoković nastupiti u narednom izdanju Australian Opena.

"Herald Sun" tvrdi da će federalna vlada Australije dozvoliti Đokoviću da se bori za 10. titulu na svom omiljenom turniru, na kojem ove godine nije nastupio nakon što je deportovan iz Melbournea kao nevakcinisan teniser.

Podsjetimo, Đokoviću nije dozvoljen ni nastup na US Openu, dok je ove godine igrao samo na Wimbledonu i Roland Garrosu.